Om oss

Ekteparet Kaja og Eirik flyttet fra politijobb og reklamebransjen i Oslo til familiens gård, Øvre Vang gård på Jevnaker. Med godt mot kjøpte de sammen det tidligere gatekjøkkenet “Sims Kro” i slutten av 2006. Dette ble starten på et år med oppussing, nytt kjøkken og starten på restauranten Oldemors Karjol.

Med familien og gode naboer ble Oldemors Karjol reist fra en nedslitt kro til en populær lokal restaurant på Jevnaker. Med gamle kokebøker, en mor og ikke minst oldemor med de beste oppskrifter serveres gjestene god gammel tradisjonell mat i restauranten i Presmovegen 2.

 

Restauranten

Vårt mål er at alle kundene som besøker Oldemors Karjol skal få en nostalgisk opplevelse. Vi håper å oppnå dette både med vår tradisjonelle mat og vårt inventar.
Oldemors Karjol ble åpnet for første gang i 2007. I restauranten satser vi på på god norsk hjemmelaget tradisjonskost med råvarer levert av lokale bønder i området Hadeland/Ringerike.

Restauranten fikk god medfart da Eyvind Hellstrøm besøkte Oldemors Karjol i regi av Tv3 i 2008. Han kom tilbake i 2010 og vi samarbeidet om et juleprogram, også da i regi av TV3.
I samarbeid med Eyvind Hellstrøm laget vi blant annet “Oldemors grove stekepølse”.

Catering

I 2012 fikk vi ansvaret for driften av Statkraft sitt konferansested på Vang gård på Jevnaker.
Vi utvidet driften og i 2018 åpnet vi nytt selskapslokale på Øvre Vang gård sammen med et stort kjøkken for å utvide kapasiteten for den økende etterspørselen av Catering.

I begynnelsen av 2020 startet vi året med nytt navn på Catering avdelingen vår som i dag heter Hadeland Catering og selskapslokaler. Oldemors Karjol består som den samme tradisjonelle restauranten.
Oldemors Karjol holder søndagsåpent i vinterhalvåret og alle dager i sommerferie, samt tar imot bussgrupper.

Hva våre kunder sier

Herlig mat, flesk og duppe på herren og steinbitt på fruen, tilslørte bondepiker til dessert 👌👍 nam nam – kan anbefales!!

‎- Aina Kjøle Almli

Utrolig god mat og en fantastisk eplekake til dessert.. Rask servering av veldig hyggelig personale.

‎- Sturla Laupstad Ås

Tok en liten kjøretur og endte opp her. Knallgod husmannskost, god service og koselig omgivelser. Absolutt verdt en liten times kjøretur fra Oslo.
Vi spiste flesk og duppe med noe som virka som en smørstekt råkost og det var helt fortreffelig! Karamellpuddingen og fondanten til dessert var også av ypperste klasse.
Dette er en veikro med et nivå langt over alle andre!

‎- Fredrik S.